+359 899 000 874
+359 899 000 874
info@renco.bg
г. Варна, ул. Кестен 14, вход В, офис 2

Технология


Вашата здрава и красива къща е готова за 1 седмица и има експлоатационен живот 100 години

 • Какво представляват материалът и технологията
 • Какви са предимствата на сглобяемите сгради Renco
 • За какви сгради са подходящи материалът и технологията на монтаж

 


 

Какво представляват материалът и технологията

Материалът, от който строим нашите сглобяеми къщи е фибростъкло – Glass-Reinforced Polymer (GRP). Той е добре познат и силно предпочитан в нискоенергийното строителство.

Renco създава и патентова свои композитни блокове, за по-лесно ги наричаме тухли, от фибростъкло. Те са леки, устойчиви на корозия, с висока якост, съвместими са с всякакви строителни материали, поддържат се много лесно.

 

Технологията на сглобяване на тухлите също е патентована разработка на Renco. Блокчетата фибростъкло се заключват едно за друго, а заключването се блокира, така че да се получи здрава спойка, за която не са необходими никакви допълнителни, традиционни строителни материали.

Представете си го като конструктор Lego, от който се строят сгради, толкова здрави и стабилни, че имат гарантиран експлоатационен живот 100 години.

Да, наясно сме, че за толкова време могат да се случат всякакви природни бедствия, аварии. Но сме категорични, че нашите сглобяеми къщи ще издържат проверката на времето.

Тестовете, които преминават материалите и технологиите за монтаж на сглобяемите сгради Renco, включват:

 • устойчивост на земетресение и пожар, налягане;
 • въздействие на различни климатични промени – вятър, сняг, ултравиолетови лъчи; и на резки температурни промени;
 • якост, звукоизолация.

Получените резултати са отлични. Те доказват, че сглобяемите къщи от блокчета фибростъкло са:

 • с голям капацитет на структурно натоварване;
 • устойчиви на абразия, корозия, влага и UV лъчи;
 • подходящи за строеж на труднодостъпни терени, в земетръсни райони;
 • рециклируеми – до 95% от материалите, вложени в сградата, след нейното разглобяване могат да се използват отново в нов проект.

Пример:

При сравнителни тестове за устойчивост на обикновена тухла и тухла от фибростъкло, втората дава по-добри резултати, благодарение на милионите влакна фибросъкло примесени с полиестерна смола.

 

Какви са предимствата на сглобяемите сгради Renco

Искате да се нанесете в новия си дом максимално бързо? За целите на бизнеса ви трябва да се построи индустриална, производствена сграда или склад в труднодостъпен, или земетръсен район? С материалите и технологиите на Renco получавате точно това, от което имате нужда – здрава, стабилна, сглобяема сграда, построена за кратко време.

Сглобяемите сгради Renco са:

 • лесни и бързи за сглобяване – вашата еднофамилна къща е готова за 1 седмица от доставката на материалите на строителната площадка.
 • В сравнение с редовните панели или конвенционалните бетонни тухлени структури, за които е нужно и тежко оборудване, работата с тухлите от фибростъкло е направо мигновена. Освен това сглобяването може да се извърши при всякакви метеорологични условия.

Пример:

За построяването на кооперация с 1 000 апартамента (100 кв. м всеки), с екип от 50 работника, са нужни само 90 дни.

 • Здрави, стабилни, устойчиви – на влага, мухъл, корозия, земетресения, пожари, торнадо и ураганни силни ветрове – до 225 км/ч. Неслучайно всяка сглобяема сграда Renco има 100 години експлоатационен живот.
 • Подходящи за всякакви архитектурни решения – лекотата на тухлите от фибростъкло и специалната технология на монтаж позволяват бързото изпълнение на всякакви архитектурни и дизайнерски решения.
 • Енергийно ефективни и екологични – фибростъклото е един от най-добрите и най-често използвани материали за топлоизолация. Сградите, направени от тухли фибростъкло, са с много висок коефициент на енергийна ефективност. Технологията на монтаж пък елиминира употребата на природни ресурси – дърво, цимент, пясък – по време на строежа. Значително по-ниско е замърсяването със строителни отпадъци, а сградата е рециклируема на 95%.
 • Лесни за поддръжка и икономически изгодни за вас – сглобяемите сгради Renco са с ниски разходи за експлоатация и поддръжка. Естеството на материала и кратките срокове на монтаж пък ни позволяват да ви предложим сглобяеми къщи и всякакъв вид сглобяеми сгради на много добра за вас цена.

Гаранцията за 100 години експлоатация прави първоначалната ви инвестиция още по-изгодна. А ако решите, че старата сграда вече не ви трябва и искате нова, може да използвате до 95% от демонтирания материал при новия строеж.

 

За какви сгради са подходящи материалът и технологията за монтаж

 • Ниско, средно и високо жилищно строителство – кратките срокове за строеж, стабилната и устойчива на климата и годините конструкция правят сглобяеми сгради Renco отлично решение за крайни клиенти и инвеститори. Пак по същите причини те са предпочитани и за строеж на ферми, вили и селски къщи.
 • Училища – практично решение и за по-малки населени места, в които традиционните училищни сгради са скъпи за поддръжка и експлоатация.
 • Офис сгради – инвестицията в сглобяема сграда Renco е изгодна не само за инвеститори, които ще дават офисите под наем, но и за фирми, които искат да направят своя сграда.
 • Производствени сгради, складове и хангари – ниска себестойност, лесна поддръжка, издръжливост, лесно изпълнение на всякакви архитектурни решения, висока енергийна ефективност.
 • Временни постройки, необходими по време на бедствия – бърз монтаж, устойчивост на всякакви природни бедствия, рециклируемост на материала – те правят сглобяеми сгради Renco логичен избор по време на кризисни ситуации.
 • Полицейски управления, бронирани къщи, военни лагери – високата якост, устойчивостта на механични въздействия и възможността за строеж в труднодостъпни местностни и земетръсни райони са основно предимство.
 • Правителствени и административни сгради
 • Бензиностанции

Композитният материал GRP (Glass-Reinforced Polymer) се прилага успешно в автомобилната, авиационната, химическата индустрия; в електрическата промишленост – за създаване на съоръжения за добив на енергия от алтернативни енергийни източници; в производството на спортно оборудване.

Разгледайте секция „Продукти“, за да видите още приложения на материала.

Имате нужда от къща или друга сграда възможно най-бързо и на добра цена – изпратете ни запитване, ще ви помогнем.

<
 
Контакти